Vattenfall

Inträde till vattenfall

Sri Lankas natur är fantastisk och dit hör de många magiska vattenfall som turister ofta besöker. Några exempel är Diyaluma Fall, Ramboa Waterall, Bambarakanda falls och Duhinda falls. Lokalbor tar gärna  utflykter och badar i vattenfall. Vi följde med släktingar för att bada i ett otroligt vackert vattenfall som främst är ett utflyktsmål för Sri Lankeser och därför är jag osäker på namnet. Mina förväntningar var höga.

Vi kommer fram till en liten by med en stor parkering. Uppslutningen av små stånd som säljer allt ifrån färskt bröd (Roti) till solhattar vittnar om att det lite längre bort finns ett besöksmål. Det luktar bröd och kryddor. Det finns inte några utländska turister i sikte förutom jag och min familj. Vi promenerar tillsammans på den lilla vägen kantad av försäljare och kommer till slut fram till en stor port. Framför porten finns ett litet hus där biljetter säljs för att få inträde till  vattenfallet. Det visar sig att det bara är jag som behöver betala inträde för att man kan se att jag är utlänning, jag vet inte om jag skall känna mig diskriminerad men vi skrattar mest åt det.

Väl inne på området inser jag att jag kommer att vara den enda kvinnan med bikini, kvinnor går omkring i vattnet antingen med vanliga kläder eller iklädd Bad Sari (Lungi). Jag ifrågasätter att det måste vara svårt att simma i klänning och får till svar att många Sri Lankeser inte kan simma. Vattnet är klart och känns rent även om många  tvålar in sig och tvättar håret i vattnet.
Naturen är otroligt vacker, vattenfallet syns en bit bort och för att komma närmare själva fallet måste man vandra en bit i det knähöga vattnet och sedan barfota in på en liten djungelstig.

Vi kommer fram alldeles nedanför fallet, vattnet är svalt och klart, botten är stenig, man får se upp var man sätter fötterna. Det dånar av vattnet som slår mot klipporna, det är en mäktig upplevelse. Här stannar vi en bra stund och leker och svalkar oss.

Vi avslutar utflykten med att äta på en närliggande restaurang och skrattar tillsammans åt att det även här finns två prislistor. Gissa vilken jag fick?

 

Scroll to Top