Semester i Hikkaduwa

Vi hann med tre dagars semester under vår resa till Sri Lanka när vi startade upp Lombo. Hikkaduwa ligger i södra delen av Sri Lanka och har långa vita stränder. Beroende på årstid kan det vara badförbud för att undervattenströmmarna är starka, vilket så var när vi var på besök. Det gjorde ingenting, för vi hade en hel hotellpool nästan för oss själva och utsikten var otrolig. 

Vi besökte ett hem för skadade sköldpaddor. Där tar man hand om sköldpaddor som skadats i bland annat fiskenät. De föder upp utrotningshotade sköldpaddor som man senare släpper ut i det vilda. Mycket uppskattat av våra barn.

Hikkaduwa drabbades hårt av tsunamin 2004 och det finns flera tsunamimuseum i staden. Vi besökte ett av dem. Vi hade med oss våra barn som sprang rakt in, innan vi förstått vad som visades. Det är inte anpassat för barn, det var bilder från tsunamin, ocensurerat med döda människor. Jag fick en förståelse för vad som hänt på ett sätt som jag inte haft innan. Samtidigt var det lite av en chock och bilderna förföljde mig i drömmarna i några nätter. Vi stannade inte länge och som tur var hann inte barnen uppfatta för mycket av vad som visades.

Scroll to Top